• Wopify

8 misstag du ska undvika när du söker jobb

Uppdaterad: 20 mar 2019

Ett personligt brev kan öka eller minska chansen att få jobbet du sökt. Tyvärr gör många personer misstag som förstör intervjun eller gör att de inte ens får komma på intervju. Undvik dessa saker när du söker jobb:


1) Dålig korrekturläsning och stavningskontroll

Det har hänt oss alla. Vi sitter där och skriver på vårt mejl eller personliga brev och innan vi hunnit läsa igenom det så har vi skickat iväg det. Dålig stavning och dålig meningsbyggnad försämrar intrycket, så kom ihåg att läsa igenom det du skrivit. Låt gärna någon annan läsa det också.

2) Meningar som "Jag har ingen erfarenhet, men ..."

Okej, många känner någon som alltid brukar dra den här. Glöm det! Har man ingen erfarenhet av något ska man låta bli att "piffa upp" den icke-existerande erfarenheten. Berätta istället om det du faktiskt kan.


3) Glömma att bifoga det som efterfrågas

Om det står i jobbannonsen att du ska bifoga vissa dokument, se då till att skicka in dem. Det är nonchalant att strunta i att göra det. Har du inte det som efterfrågas, vänta då med att skicka in din ansökan tills du ordnat materialet.

4) Ställa frågor som redan är besvarade

9 av 10 gånger när en kandidat frågar något på mejl gällande en tjänst är den frågan redan besvarad i annonsen. Se till att läsa igenom annonsen innan du ställer frågor som redan besvarats. Det kommer att visa att du är påläst och mer personlig.

5) Skicka ett brev med kopierad text

Du kanske kom undan med kopierade texter i grundskolan, men nu är du fast. Kopiera aldrig någon annans personliga brev, duktiga rekryterare kommer att genomskåda dig.
6) Vara för lättsam och informell

Det finns tillfällen där lättsamma meningar kan vara passande för att bryta isen. Anställningsintervjun är inte ett sånt tillfälle. Försök vara korrekt och formell.

7) Ha arrogant och självgod attityd

Okej, du är unik, du är bäst, du är smart, men se till att inte skryta om det. Låt rekryteraren ge dig komplimanger istället för att du själv gör det. Ingen vill jobba med en person som ser sig själv som bättre än alla andra.8) Ge råd till företaget och diskutera konkurrenter

Tänk dig att du är på en dejt, och din dejt börjar prata om andra dejter hon eller han varit på...låter inte så trevligt eller hur? Fokusera på att lyfta fördelarna med jobbet och berätta hur du skulle utvecklas som person. Och ge ALDRIG råd till personen som intervjuar dig.Lycka till i jobbsökandet!#CV #jobb #jobbannons #sokajobb #sökajobb #guide

Group 2400.png
Logga in / Företag