Vanliga frågor för jobbsökande

Hur fungerar Wopify för mig som jobbsökande?

Först laddar du ner mobil-appen Wopify Jobb för Android eller IOS (Iphone), sedan skapar du ett konto i appen och fyller i din profil. Därefter kan appen tipsa dig om passande jobb men du kan även söka själv efter jobb på en viss ort.

 

Hur får jag fram rätt årtal i kalendern för yrken och utbildning?

Detta kan skilja sig mellan olika mobiler och programversioner. I bästa fall kan du klicka på årtalet och välja rätt år direkt, så slipper du bläddra i kalendern. Funkar det ändå inte, kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Måste jag ha appen, kan jag inte söka jobb via er hemsida?

Jo, nu har vi uppdaterat vårt system och lagt in möjligheten att skapa konto även på hemsidan och söka jobb där. Dock är hemsidan mer begränsad än appen, så om du vill få tillgång till alla funktioner vi erbjuder tycker vi att du absolut ska ladda ned appen. Idén med Wopify är att man ska kunna söka jobb (och få svar) var som helst och när som helst, oavsett om man är hemma, i skolan, på jobbet, på gymmet, i en affär eller på bussen. Detta kräver en väldigt flexibel lösning och eftersom de flesta idag har tillgång till smarta telefoner kände vi att en app skulle ge maximal flexibilitet och funktionalitet.

 

Hur matchar appen min profil mot lediga jobb?

Baserat på de egenskaper, färdigheter och yrkeserfarenheter du angett kommer appen att kunna jämföra din profil mot vår databas med lediga jobb. Ingen bedömning görs på kön, ålder, utseende eller etnisk bakgrund, det är bara din kompetens som matchas. Detta kallar vi fördomsfri och rättvis rekrytering.

 

Måste jag söka jobb som appen har sökt upp åt mig?

Du väljer själv vilka jobb du vill söka, ingen kommer att ifrågasätta vilka jobb du söker eller inte söker.

 

Varför hittar jag inga jobb som passar mig?

Det kan vara så att det inte finns så många passande jobb just nu för de orter eller branscher du söker på. Antalet jobb växer gradvis, i takt med att fler företag ansluter sig till tjänsten, och vi försöker även att lägga in jobb som visas på andra sidor. Ju fler som använder vår app för att söka jobb, desto mer intressant blir det för fler företag att lägga in jobb i appen. Det blir alltså bättre och bättre. Även om du inte hittar något nytt jobb nu så kan det dyka upp något som passar redan imorgon, så fortsätt kolla jobblistan i appen regelbundet.

 

Hur anonym är jag, kan någon söka upp mitt konto och se mina uppgifter?

Ingen kan söka upp dig eller se de uppgifter du har angett. Din profil blir synlig endast om du har sökt ett jobb och då är det bara just det företag du sökt jobb hos som kan se dina uppgifter, och bara just då. Efter en viss tid blir du åter osynlig även för företaget du sökte jobb hos, och det enda sättet för företaget att se din profil igen är om du söker ett annat jobb hos dem. Att appen visar jobb som passar för dig betyder inte att företagen på listan kan se ditt konto eller dina uppgifter.

 

Vilken info kan företagen se om mig?

Inget företag kan se din profil förrän du väljer att söka ett jobb hos just det företaget. Då får företaget först se vilka av dina angivna egenskaper, färdigheter och yrkeserfarenheter som stämmer överens med jobbet du sökt. All annan info är dold. Det är alltså bara din kompetens som bedöms och inget annat. Om företaget tycker att du passar bra för jobbet kan de välja att få se mer info om dig. Det är då de får se din fullständiga presentation, med namn och foto.

 

Kan jag se vilka datum jag har sökt jobben?

Ja, detta har vi nu lagt in i appen.

 

Kan jag ångra och återkalla en ansökan som har skickats?

Ja, i historiken över dina sökta jobb kan du återkalla en ansökan om det har gått max 20 minuter sedan du sökte jobbet. Då försvinner den från företagets lista över personer som har sökt jobbet.

 

Hur gör jag för att radera mitt konto?

Vi beklagar att du känner så men vi har sett att de flesta som frågar om detta har missförstått hur appen funkar. I denna lista försöker vi därför besvara de vanligaste frågorna från er användare. Vi garanterar att ingen kan söka upp ditt konto eller se dina personuppgifter. Även om du inte behöver appen just nu så kanske du behöver den senare, så du sparar tid på att behålla kontot och vi kommer inte att använda dina personuppgifter till någonting, vi väntar gärna på att du återkommer till oss.

 

Jag har en fråga som inte finns i listan.

Inga problem! Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi kan hjälpa dig - boka en demo

Vill du veta mer om hur allt fungerar och hur ditt företag skulle kunna använda Wopify? Då kan du boka en tid som passar dig i länken nedan. Låt oss pratas vid och lära känna varandras verksamheter!

Group 2400.png
Logga in / Företag