Vanliga frågor för företag

Kostar det något att registrera sig?

Nej, det är kostnadsfritt.

Kostar det något att annonsera?

Nej, det är kostnadsfritt. Man betalar bara om man vill gå vidare med de kandidater som har sökt till annonsen. Här finns våra priser.

Vi är ett rekryteringsföretag, är Wopify något för oss?

Många använder Wopify för att effektivisera sin urvalsprocess och öka inflödet av kandidater. Wopify är ett utmärkt val för både enskilda företag och rekryteringsföretag, klicka här för att boka tid för demo.

Varför behöver jag ange så många uppgifter när jag registrerar konto?

Dels för att underlätta när du skapar en annons, dels för att uppgifterna behövs senare om du vill låsa upp kandidatprofiler. Vi tyckte det var enklast att ordna allt nödvändigt direkt vid registreringen.

Måste jag ha en logotypbild?

Nej, det är inget krav men annonsen syns bättre i listan med lediga jobb.

Måste jag ha en bild på annonsen?

Nej, men vi rekommenderar det eftersom bilden gör annonsen personligare och trevligare för kandidaterna.

Hur fungerar varumärken och varför ska man ha det?

Varumärken kan vara användbart om man vill skilja på vilka av företagets avdelningar, verksamheter eller dotterbolag som rekryterar. Det ger bättre överblick och tydlighet över företagets sammanlagda rekrytering.

När anger jag fakturauppgifter?

All annonsering är gratis men när du som rekryterar har fått in ansökningar till din annons får du möjlighet att låsa upp kandidaternas profiler för att se vilka som har sökt tjänsten. Det är då du anger fakturauppgifter och väljer om du vill använda tjänsten endast en gång eller om du har ett fortsatt behov av tjänsten (då lönar det sig mer att välja ett abonnemang). Här finns våra priser.

Hur fungerar matchningen?

Alla sökord ("taggar") som du anger i din annons matchas mot taggar kandidaterna har lagt in på sina profiler. Ju fler taggar som matchar, desto högre rankas kandidaten. Vårt system skannar inte fritexten i din annons, därför är det viktigt att du i annonsen lägger in alla egenskaper, färdigheter och yrkeserfarenheter som du vill att kandidaterna ska ha. Ju tydligare och mer exakt du anger kravspecifikationen för tjänsten, desto bättre matchningar kan du få.

Hur funkar graderingsskalan 1-4?

Varje sökord ("tagg") som du anger i annonsen graderar du från 1 till 4. Nivå 4 motsvarar ett hårt krav, då matchas endast den tagg du har skrivit, alla kandidater som inte angett den taggen får väldigt lågt matchningsresultat. Använd därför nivå 4 med stor försiktighet, huvudsakligen bara för licenser eller olika sorters körkort (antingen har kandidaten det som söks, eller inte). Nivå 1-3 matchar mot närliggande taggar men graderar de närliggande orden olika högt. På nivå 1 kommer många kandidater se att de matchar din annons bra, på nivå 3 kommer färre kandidater att få höga matchningsresultat. Därför kan nivå 2 vara en bra start. Blir man inte nöjd med resultatet kan nivåerna ändras i efterhand.

Bör jag ange synonymer i min annons?

Det behövs inte, vårt system matchar ändå mot närliggande ord.

Varför kan jag inte beskriva mitt företag i annonsen?

Eftersom annonserna primärt visas i mobiler kan de bli svårlästa om man har mycket annonstext, därför har vi valt att inte ha något specifikt annonsfält för företagsinformation. Självklart kan ni skriva in sådan information i fältet för fritext men många kandidater söker upp informationen själva på er hemsida. Vill ni ändå berätta något så rekommenderar vi att beskriva företagets affärsidé, grundläggande värderingar eller personalpolicy.

Hur syns och marknadsförs min annons?

Annonsen är synlig i appen och på vår hemsida. Vidare postar vi information om annonser på sociala medier och i olika platsbanker. Grundräckvidden är ca 25.000-30.000 personer.

Varför behöver jag återkoppla till kandidater och hur gör jag det?

Kandidater kan vara framtida kunder men ska också ses som marknadsförare eftersom de kan sprida positiv (eller negativ) information om ert företag och ert bemötande. Employer Branding handlar om att vårda företagets rykte och varumärke, och om vikten att återkoppla. Läs gärna vår artikel om detta ämne. I listan över kandidaterna som sökt till din annons finns det möjlighet att återkoppla till kandidaterna, antingen separat eller i grupp.

Hur kan jag marknadsföra mitt företag på bästa sätt?

Läs gärna denna artikel om Employer Branding.

Hur lång tid för återkoppling har jag?

Återkopplingstiden är alltid minst 30 dagar efter annonsens slut men kan förlängas, se mer info här. Längst ner på din annonssida anges hur länge du kan återkoppla till kandidaterna.

Vi kan hjälpa dig - boka en demo

Vill du veta mer om hur allt fungerar och hur ditt företag skulle kunna använda Wopify? Då kan du boka en tid som passar dig i länken nedan. Låt oss pratas vid och lära känna varandras verksamheter!

Skapa konto
Group 2400.png
Logga in / Företag